Loading...

Usein kysyttä

Omenat on hyvä tuoda mehustukseen kun omenan simenet alkavat muuttaa väriä vaaleasta tummaksi. Kuitenkin kannattaa tuoda ennemmin hivenen raakana kuin kokonaan kypsänä.

Aika kannattaa varata hyvissä ajoin sillä varsinkin kesä -ja syysomenoita on ihmisillä paljon ja kypsyvät suurinpiirtein samoihin aikoihin.

Riippuen hieman määrästä mehustus kestää yleensä siitä kun saavutaan ja siihen kun on saanut valmiit mehut mukaansa niin suurinpiirtein alle 30 minuuttia.

Mehun pastörointi on prosessi, jolla mehu kuumennetaan tiettyyn lämpötilaan tietyn ajanjakson ajan tappaakseen mahdolliset bakteerit, virukset ja muut patogeenit, jotka voivat aiheuttaa sairauksia. Tämä prosessi myös pidentää mehun säilyvyysaikaa.

Yleensä mehu pastöroidaan lämmittämällä sitä noin 75-85 asteen Celsius-asteessa muutaman minuutin ajan. Kuitenkin tarkka lämpötila ja aika voivat vaihdella riippuen mehun tyypistä ja halutusta säilyvyydestä.

Tämän prosessin jälkeen mehu pakataan steriiliin astiaan, jotta estetään uudelleen saastuminen. Tämä pastörointiprosessi on nimetty Louis Pasteurin mukaan, joka kehitti menetelmän 1800-luvulla.

Mehu säilyy avaamattomana noin 1 vuoden. Kun hanapakkaus on avattu kannattaa mehua säilyttää kylmässä ja nauttia noin viikon sisällä.

Kyllä, mehusta voidaan myös valmistaa siideriä tai viiniä. Tällöin pastörointi ei ole välttämätöntä.

Kyllä voi, mutta tuore omenamehu alkaa käymään nopeasti, joten se on joko juotava tai pakastettava nopeasti. Pastöroimaton omenamehu alkaa käymään jo päivän kuluttua.